B. L. O. G.

25. septembra 2017

Ako servírovať kávu počas obchodných stretnutí

Servírovanie kvalitnej kávy predstavuje určitý štandard pri obchodných stretnutiach a rokovaniach aj vo firmách. Podľa etikety sa k servírovaniu a pitiu kávy viaže viacero pravidiel. Dôležitý je nielen výber dobrej kávy a jej správna príprava najčastejšie pomocou kancelárskeho kávovaru, ale aj také drobnosti ako je výber správneho porcelánu, či servírovanie vody ku káve.

16. augusta 2017

Bazár kávomatov a náhradných dielov Omnimatic P90

V prípade záujmu o staršie modely spoľahlivých nápojových automatov a náhradných dielov Omnimatic P90 nás prosím neváhajte kontaktovať telefonicky na telefónnych číslach +421 48 416 19 47, +421 911 617 223 alebo emailom na davital@davital.sk.

7. augusta 2017

NOVINKA! Coffee to go teraz aj vo veľkosti 250 ml!

Extra veľká porcia kávy, cappuccina, caffé latte, čokolády, čaju a iných špecialít teraz ešte dostupnejšie! Pripravili sme si pre Vás novinku a rozšírili sme náš koncept Coffee to go o ďalšie typy spoľahlivých kávomatov, v ktorých nájdete široký sortiment veľkých nápojov podávaných v pohodlných 250 ml papierových pohárikoch.

29. mája 2017

Kvalitné espresso z kávomatu

Významná časť našich nápojových automatov je určená práve na prípravu nápojov zo zrnkovej kávy a stále viac zákazníkov vyhľadáva pravé espresso nápoje. Ponúkať príjemný zážitok spojený s kávou sa nám darí aj vďaka nadštandardnej kvalite kávy a garantovanej čerstvosti kávy v našich nápojových automatoch, ktorú pravidelne dovážame čerstvo upraženú. Automaty na kávu teda nie sú len záchranným riešením Vašej rannej kávy, ale kvalitná alternatíva kaviarne.

15. marca 2017

Nebojte sa kávy pri športe

Dopriať si kávu v práci alebo po dobrom obede je osvedčená klasika. Čo však spojenie káva a športová aktivita? Aj keď sa káva často nespája práve so zdravým životným štýlom, opak je pravdou. Pri športe a cvičení je káva v správnej miere vhodným spôsobom ako sa koncentrovať, zvýšiť výkon, spáliť väčšie množstvo kalórií alebo napríklad aj obmedziť bolesti svalstva, keď to s pohybovou aktivitou preženieme.

21. februára 2017

Pestovanie a zber kávy

Väčšina z nás sa stretáva s kávou až vo forme nápoja, prípadne s pomletými či celými kávovými zrnkami. Tomu však predchádza množstvo náročných procesov, ktoré začínajú pestovaním kávovníkov a zberom kávovníkového zrna. Ako rozpoznať dozreté kávovníkové zrno, v akých krajinách sa káva pestuje a aké poznáme kávové odrody, to všetko sa dočítate v nasledujúcom článku.