Tel.: +421 48 416 19 47, +421 911 617 223
E-mail: davital@davital.sk
Tento rok sme opätovne obnovili tradíciu našich Kávových klubov, kde pravidelne vítame hostí z podnikateľského prostredia, našich obchodných partnerov a priaznivcov dobrej kávy. Na júnovom, v poradí už treťom tohtoročnom Kávovom klube, sme oficiálne uviedli na trh našu novú značku zrnkovej kávy Caffè Boasi. Privítali sme tiež našich dlhoročných dodávateľov kvalitných bagiet Pierre Baguette, ktorí predstavili svoje produkty a nové možnosti ich podávania.
Myšlienka Kávového klubu
Príjemné stretnutia pri káve s možnosťou dozvedieť sa o nej niečo nové, prednášky, predstavenie noviniek z nášho sortimentu, účasť zaujímavých hostí, nadviazanie obchodných kontaktov v uvoľnenej a priateľskej atmosfére v priestoroch našej prezentačnej miestnosti sú tie najzákladnejšie piliere nášho Kávového klubu, ktorý sme začali organizovať v roku 2012.
Predstavujeme Caffè Boasi
Práve pri príležitosti uplynulého Kávového klubu, ktorý sa konal dňa 14. júna 2016, sme s potešením na trh uviedli našu novú značku zrnkovej kávy Caffè Boasi. Sme výhradným distribútorom tejto značky kávy na slovenskom trhu. Spolupráca so spoločnosťou TAG sa začala už v roku 2009. Caffè Boasi nesie meno 3 generácií rodiny Boasi, pražiareň vznikla v Janove a od roku 2004 sú jej priestory situované v Seravalle Scrivia.
Nadštandardná spolupráca a priateľské vzťahy počas uplynulých rokov, zvýšenie kvality a exkluzivity značky kávy, nový rebranding značky a dlhoročná tradícia značky tejto kávy, ktorá siaha až do roku 1930, bola pre nás jasnou voľbou. V súčasnosti máme v ponuke 4 druhy kávy Boasi barovej kvality s výbornými chuťovými profilmi a arómou - zmesi Boasi Gran Crema, Boasi Gran Caffè, Boasi Gran Riserva a 100 % Arabicu Boasi Riserva Speciale.
Ochutnávka kávy
Pre hostí sme pripravili ochutnávku pravého espressa Boasi Riserva Speciale, na ktorom boli demonštrované správne parametre espressa. Espresso by malo byť pripravené z čerstvej stredne až tmavo praženej kávy ideálne pomletej najemno. Hmotnosť pomletej kávy sa pohybuje od 7 - 9 g, teplota vody je približne 90 °C, sila, ktorou barista zatlačí kávu do páky približne 20 kg, doba extrakcie 20 - 30 sekúnd a objem 25 - 35 ml. Šálka, do ktorej sa espresso pripravuje by mala mať približne 40 °C a jej ideálny objem je 60 - 90 ml. Výsledné espresso je chuťovo plné a na jeho povrchu je tenká vrstva peny nazývaná crema. Po príprave espressa sme pripravovali z kávy Boasi Riserva Speciale osviežujúce frappé, ktoré obsahovalo kocky ľadu, zmrzlinu, dvojité espresso a hostia si mali možnosť vybrať z dvoch druhov čerstvo našľahanej mliečnej peny - čokoládovej alebo s jemnou príchuťou írskej whiskey.
Chrumkavé panini a bagety Pierre Baguette
Naše pozvanie na Kávový klub prijali aj páni zo spoločnosti Fekollini, ktorá patrí k našim dlhoročným dodávateľom bagiet a sendvičov do snackových automatov. Tie vďaka svojej vysokej kvalite patria k našim vôbec najpredávanejším produktom v snackových automatoch. Hosťom predstavili novinku - zapekaciu pec na panini a bagety, ktoré sú zvonka zapečené do chrumkava a vnútri zostávajú vláčne a nadýchané. Hostia si pochutili na celom sortimente čerstvo zapečených panini a petit bagiet a mali možnosť sa dozvedieť zaujímavosti o vzniku a rozvoji spoločnosti Fekollini, ktorá tento rok oslavuje už svoje okrúhle 20. výročie. Týmto im zároveň prajeme veľa úspechov a ďalších skvelých a chutných produktov, na ktorých si radi pochutnávame my aj naši zákazníci.
Pevne veríme, že bol Kávový klub výnimočný pre našich hostí rovnako ako pre nás. Tešíme sa na ďalšie príjemné stretnutia pri šálke dobrej kávy.